Humidor

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De juiste voorwaarden

Longfiller moet worden bewaard tussen 16 ° C en 18 ° C en bij een Relatieve luchtvochtigheid van 65 tot 70 procent. De luchtvochtigheid is het meest cruciaal. Als een Longfiller te nat wordt zal het niet roken. Als het droogt is, zal smaak hard en scherp zijn. Als vochtigheid varieert met de temperatuur verandert, is het ook belangrijk om de temperatuur constantte houden.

Gebruik

Afhankelijk van het type moeten sigaren vochtig of minder vochtig worden bewaard. Zo moeten zogenaamde longfillers (voornamelijk uit Cuba en Dominicaanse republiek) en medium-fillers Dominicaanse republiek) en Brazilië) op ca. 70% luchtvochtigheid worden bewaard, terwijl de short-fillers ('Nederlandse' sigaren) op ca. 40% luchtvochtigheid op hun best zijn.

Een gemiddelde humidor bevat een ingebouwde hygrometer en één of meer sponshouders die regelmatig moeten worden bevochtigd. Duurdere en/of grotere modellen kunnen in plaats van eenvoudige sponzen ook automatische luchtbevochtigings-installaties bevatten. Humidors zijn er in allerlei soorten en maten, van een eenvoudig gesloten kistje tot een complete kast met laden en glazen deur. Maar groot of klein, een humidor is vrijwel altijd gevoerd met onbehandeld cederhout of mahonie. Dit helpt om de luchtvochtigheid constant te houden en tegen de vorming van tabakswormen


Humidor

Gelukkig is er een hele industrie die het mogelijk maakt om uw longfillers goed te bewaren. Humidors zijn kisten, kasten of zelfs hele kamers die speciaal zijn ontworpen voor sigaren en om vocht vast te houden. Goede sigaar winkels hebben hun Longfilers in humidors klaar liggen voor de verkoop. U bent goed geadviseerd om te investeren in je eigen tijd om een selectie van Longfiller klaar om te roken te houden. De sigaren hebben een paar dagen nodig om te acclimatiseren aan de omstandigheden binnen, dus het is een goed idee om een humidor kopen met een lade die het mogelijk maakt nieuwkomers te worden gescheiden van de oude. Longfillers zetten in de koelkast is geen alternatief. Koelkasten zijn droger dan je zou denken en fijne sigaren absorberen gemakkelijk geuren.

Montecristo B Humidor.jpg

Het oplossen van problemen

Een aantal problemen kunnen ontstaan bij het bewaren van fijne sigaren. Bijvoorbeeld, kunnen ze te nat of te droog. Droogte is ergste want na twee of drie maanden zullen ze beginnen om de smaak verliezen hun - en die zal nooit worden herwonnen. Bij het opnieuw bevochtigen van droge sigaren zal het zachtjes en in fasen moeten gebeuren of je zal het risicoprofiel van de dekblad barsten als de bladeren vocht absorberen. Langdurige nattigheid rot de tabak , maar je bent veel meer kans op 'Bloom'. Dit is een witte, poederachtige schimmel die van nature voorkomt op een Longfiller wanneer het wordt blootgesteld aan een plotselinge toename in de luchtvochtigheid. Het is een teken dat de sigaar gezond is, het moet gewoon worden verwijderd met een borstel. Het ergste van alles is tabak kever of lasioderma serricorne . Het feesten op tabak, perforeert wikkels en maakt sigaren niet meer te roken. Gelukkig besmettingen zijn zeldzaam, maar de beste preventie is nooit te laat de temperatuur in uw humidor meer dan 18 ° C. De enige oplossing is om een besmette box in een vriezer te zetten voor een paar dagen. Dit doodt de kevers, en sla de sigaren die niet hebben aangetrokken goed op.

Vergrijzing

Een huwelijk begint tussen de bladeren vanaf het moment dat het de tafel van de torcedor's bank verlaat .Het kost tijd voor de mix van binnengoed bladeren te harmoniseren om de juiste smaak die door de Ligador is bedoeld .Vergrijzing is het best uitgevoerd in een grote humidor waar de vochtige lucht kan circuleren rond de kisten en bundels en waarin de voorwaarden worden gecontroleerd jaar in jaar uit. Het is een taak het best overgelaten aan deskundigen sigaar winkels. Het resultaat is het wachten waard, want de smaak zal hebben ontwikkeld en je Longfiller zal de essentie ervan te delen met een groter gemak.

Agingroom.jpg

Cellofaanfolie

De meeste sigaren worden vanuit de fabriek geleverd in cellofaan. Dit is enkel en alleen om de sigaar te beschermen tegen beschadigingen van het kostbare dekblad.
Haal cellofaanfolie van de sigaren af , voordat zij de humidor ingaan.
Zo kunnen de sigaren gedurende de bewaarperiode rijpen en ademen.