Quesada

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar sigarenmerk
Importeur: Longfiller Company

Logo Quesada.gif

Introductie


Quesada eerde vandaag vier familieleden met de onthulling van de Quesasa Tributo sigaar. Tijdens een emotionele presentatie in Santiago deze morgen werd de sigaar getoont aan ongeveer 50 bezoekers van het ProCigar festival.

De Tributo is de tweede sigaar die onder de Quesada naam wordt uitgebracht, na de Quesada 35th anniversary die vorig jaar het licht zag. De sigaar heeft een nieuwe blend met een hybrid leaf uit Eduador dat te vergelijken valt met een stevig en donker Sumatra blad uit Ecuador. "Het juiste dekblad vinden was de grootste uitdaging" zegt Raquen Quesada, die samen met haar vader Manuel, verantwoordelijk is voor het blenden bij Matasa. De Tributo is een blend van Hondurese, Nicaraguaanse en Dominicaanse tabak. De aanwezigen rookte de drie componenten eerst apart in de vorm van kleine sigaartjes met de naam surullos en staken daarna de Tributo op.

De blend, die in mei op de markt wordt verwacht, komt in vier formaten: Manolin, 6 1/2 x 60; Alvaro, 6 x 52; Alvarito, 4 1/2 x 40; Julio, 5 x 50. Iedere vitola eert een overleden lid van de Matasa familie.

Manolin Quesada, vader van Manuel Quesada en grootvader van de vijfde generatie heeft een lang leven geleid en "was de eerste die de vijf generatie de liefde voor tabak leerde en was belangrijk voor het karakter van de Quesada familie voor meer dan 100 jaar" zegt Patricia Quesada.

Alvaro Quesada, de broer van Manuel, zijn zoon Alvarito en Julio Fajardo, "de tweede broer die Manuel nooi had" volgens Patricia, kwamen om tijdens een vliegtuigongeluk. Het tragische ongeluk "veranderde ons leven voor altijd" zegt Patricia met tranen in haar ogen. De hele Matasa familie was duidelijk ontroert bij de ceremonie die de overledenen moest eren.


Modellen


Quesada Oktoberfest


Quesadaoktoberfest web.jpg

De Quesada-familie is één van de topsigarenproducenten in de Dominicaanse Republiek en met veel genoegen introduceren wij
van dit merk de bijzondere ‘Oktoberfest-serie’, bestaande uit de onderstaande vijf, karaktervolle vitola’s.
Deze sigaren zijn voor 100% uit Dominicaanse tabakken vervaardigd en maken deel uit van een serie die in een beperkte oplage is gefabriceerd.
Hoewel de melange van deze sigaren speciaal is samengesteld om te harmoniëren met het zogenaamde ‘Oktoberfestbier’,
kunnen wij u uit persoonlijke ervaring melden dat deze sigaren ook bij tal van andere (bij voorkeur donkere) bieren uitstekend tot hun recht komen!
Over het geheel genomen hebben deze sigaren een zeer rijk, robuust en redelijk krachtig karakter.
De zeer forse Über komt wat dit betreft echter wat ingetogener en verfijnder over dan de rest.


Quesada Tributo


Quesada tributo doos.jpg

Quesada Selección España


Quesada Espana doos.jpg

Quesada Selección Españais in NL gearriveerd !!!!

Manuel Quesada (een van de makers van het zeer succesvolle Casa Magna) Heeft speciaal voor Europa een lijn sigaren ontwikkeld : de Quesada Espana. De lijn kent drie modellen ( corona, short robusto en robusto ) en wordt door Matasa in de Dominicaanse Republiek gemaakt. Het binnengoed van de sigaren komt uit Nicaragua en de Dominicaanse Republiek, het omblad is Dominicaans en het debklad is een Arapiraca blad uit Ecuador. De sigaren zijn medium van kracht en vol van smaak. De robusto en shirt robusto hebben respectievelijk 90 en 91 punten in Cigar insider gehaald.