Oliva

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar sigarenmerk
Importeur: Longfiller Company

Logo Oliva.gif

Introductie


Melanio Oliva begon voor het eerst tabak te kweken in Pirar Del Rio, Cuba in 1886. Melanio vocht mee in Cuba's onafhankelijkheidsoorlog, met als gevolg dat zowel zijn sigaren, als zijn sigaretten productie werd gestopt.
Nadat Melanio uit de onafhankelijkheidsoorlog was teruggekeerd naar zijn passie, het maken van sigaretten, sigaren en het kweken van tabak, deed hij het familiebedrijf over aan zijn zoon Hipolito.

In diezelfde periode nam de kracht van de Communistische Cubaanse regering toe. De Communistische regering overspoelde Cuba met tabak.
Hierdoor was Hipolito genoodzaakt was om elders op zoek te gaan naar grond waar hij perfecte groei omstandigheden vond voor zijn tabak.
Voor deze zoektocht reisde Hipolito van land naar land. Na te hebben gereisd door Honduras, de Filipijnen, Panama en Mexico koos Hipolito Oliva ervoor om zich te vestigen in Nicaragua. Tot op de dag van vandaag is Oliva de tweede grootste producent van, door Cubaans zaad gekweekte tabak in Nicaragua.

Oliva sigaren deden wereldwijd niet veel. Tot, midden jaren 90, toen groeide de verkoop en belangstelling voor Oliva sigaren.
De groei van het merk, in die dagen is te danken aan de toewijding en het doorzettingsvermogen van de Oliva familie.

Oliva sigaren zijn altijd vernieuwend en onwikkelingsgericht bezig. Oliva is door de jaren heen uitgekomen met nieuwe blends/ mixen dan wel
tabaksoorten die zeer goed ontvangen zijn door de Sigaren rokende gemeenschap.
Meerderde Oliva sigaren kregen en krijgen een hoge waardering in het sigaren magazine Cigar Aficionado.

De Oliva O sigaar wordt in zowel Sun Grown and Maduro kleuren en smaken aangeboden.
De O is een Nicaraguaanse Puro. Deze Puro is gemaakt door gebruik te maken van de oude Cubaanse traditie om hetzelfde Habano zaad
in verschillende provincies of regionen te telen, om zo een erg typische mix/ blend te krijgen, die zich onderscheid van andere tabak.

De Oliva O sigaar blend is gemaakt van tabak uit de Esteli, Condega en Jalapa Vallei, regionen van Nicaragua.
De O Sun Grown sigaren maakt gebruik van een Sun Grown Habano dekblad, terwijl de O Maduro sigaar gebruik maakt van een gerijpt Connecticut Breedblad.

De Oliva O sigaar is gerijpt bij een luchtvochtigheid van 70 tot 80%, dit om de natuurlijke oliën in de tabak te behouden.

De Oliva Serie G sigaar word in zowel in Kameroen als Maduro kleuren, dan wel smaken aangeboden. De Oliva Serie G is een ideale gemiddelde roker dewelke vele goede recensies heeft ontvangen sinds zijn introductie, van rokers over de hele wereld, .

Hoewel Oliva al lang als familiebedrijf bestaat, heeft de wereld, pas sinds de laatste tien jaar de kwaliteit van Oliva sigaren ontdekt.
De Oliva Serie G heeft zeker aan deze naamsbekendheid bijgedragen.

De Oliva Serie G Kameroen sigaar heeft een heerlijk dunne African Cameroon dekblad dat is gerijpt met druppels olie om zo de smaak te behouden tijdens het rijpingsproces.

De Oliva Series V is een volle complexe sigaar. Maar in zijn complexiteit weet deze sigaar een zachtheid te behouden die men niet veel tegenkomt.

Gebruikmakend van een Habano Sun Grown dekblad en een Nicaraguaanse binder en een speciaal gefermenteerde Jalapa Valley Ligero filler,
behoud de Oliva Serie V een balans die zijn weerga niet kent. .

De Oliva Serie V bevat de smaak van kruiden, koffie en pure chocolade.


Modellen


Oliva V Melanio


Oliva V Melanio.jpg

Oliva Cigars breidt zijn serie V lijn uit, de sigaar waarmee een andere richting in werd geslagen en de organisatie
van een producent van goedkope sigaren omturnde naar een die bekend staat als de maker van ‘s werelds meest gewilde sigaren.
Oliva serie V Melanio komt in augustus 2012 uit op het International Premium Cigar & Pipe Retailers trade show, en zal vanaf September in de winkels te krijgen zijn.
De sigaren zijn genoemd naar Melanio Oliva, van wie wordt gemeend dat het de eerste in de Oliva familie was die tabak verbouwde.
Melanio Oliva verbouwde tabak in de jaren 1800 op een kleine plantage in San Juan y Martinez, Cuba, een van de beste tabak verbouwende landen ter wereld.

De nieuwe sigaren worden volledig samengesteld uit Nicaarguaanse filler en binder tabak gekweekt door de Oliva’s,
en ze hebben als dekblad een Sumatra-zaad wrapper die door de Oliva’s in Equador worden verbouwd.

Dit is de eerste sigaar die Oliva gemaakt heeft door specifieke wrappers te gebruiken, en de eerste Ecuador Sumatra zaad sigaar
van de organisatie in tegenstelling tot de Oliva Master Blend 2.

De originele Oliva Serie V kwam in 2007 uit. “Dit was het beste wat we konden maken, en sindsdien dachten we over een opvolger,”vertelde Oliva president Jose Oliva,
tijdens een lang interview en bracht het roken van de nieuwe sigaren in New Cigar Aficionado's York City kantoren. “Het moest net zo uniek zijn als de V was.”

Oliva vertelde dat verschillende sigaren die als opvolger van de serie V waren bedoeld, gemaakt waren in andere sigaren, zoals Cain,
welke te sterk werd en ook niet zoals de serie V werkte.

De uiteindelijke blend kwam door een combinatie van Ecuadoriaanse Sumatra zaad dekblad met een Nicarguaanse blend welke de tabak
uit de Jalapa regio benadrukte,
het gebied van Nicargua bekend van meer genuanceerde bladeren dan de Asteli Condega.

Zoals de originele Serie V lijn, zijn dit goed gerijpte tabakken. “De fillers die wij gebruiken voor Serie V zijn onze meest gerijpte fillers,” zei Oliva.
“Bij deze wordt iets meer Jalapa gebruikt. Jalapa voegt smaakt toe, maar heeft niet veel body.”

Het nieuwe sigaar merk komt uit in 5 maten: Robusto, Churchill, Torpedo, petit Corona en Figurado, een sigaar die door OLiva wordt omschreven als “double-ended torpedo,
straight in the center.” Of zoiets als sterk aan de uiteinden en in het midden kalm.

Ze zijn de duurste maken in de Oliva portfolio.


Oliva V Melanio- Gordo
Oliva V Melanio- Robusto
Oliva V Melanio- Churchill
Oliva V Melanio- Torpedo
Oliva V Melanio- Petit Corona
Oliva V Melanio- Figurado

Oliva O


Oliva serie o cigar with lighter.png

Serie O is een Nicaraguaanse Puro. Gemaakt in de originele Cubaanse traditie van het kweken van de dezelfde Habano zaad in diverse regio's van het land
is om een andere mix te produceren. Dit werd bereikt door de groeiende mix Habano in Esteli, Condega en Jalapa Valley.
No4
Robusto
Robusto Tube
Torpedo
Churchill
Double Toro
Toro Tube
Perfecto

Oliva O Maduro


Logo Oliva maduro.jpg

Robusto
Torpedo
Churchill
Double Toro

Oliva V


Oliva V.jpg

Serie V is een complexe mix van longe filler bestaand uit Nicaraguaanse tabak. Blended met speciaal gefermenteerde Jalapa Valley Ligero,
en afgewerkt met een hoge priming Habano Sun Grown Dekblad. Deze sigaar is gemengd om opvolle smaak te brengen met behoud van volledige ongeëvenaarde zachtheid.
Deze smaakvolle mix vertoont complexe tabak met rijke koffie en donkere chocolade tonen. Een subtiel en evenwichtig kruid is alom aanwezig in.


Diadema Limitada
Lencero
Belicoso
Double Robusto
Double Robusto Tube
Torpedo
Double Toro
Churchill extr
Special V Figurado
Oliva V - Nr:4

Oliva V Maduro


Oliva V.jpg

Serie V Maduro Serie V is een complexe mix van lange filler Nicaraguaanse tabak. Blended met speciaal gefermenteerde Jalapa Valley Ligero, en afgewerkt met een hoge priming Habano zon Grown Wrapper.

Torpedo
Short Robusto Edition Europa (uit de handel)
Oliva V Maduro - Torpedo Edition Europa - (uit de handel)

Oliva G


Logo G.jpg

Serie G is een mix gemaakt met authentieke Afrikaanse Kameroen-dekblad. De unieke smaak van dit dekblad wordt aangevuld door de natuurlijke rijkdom van de Nicaraguaanse Habano binnengoed.

Robusto
Special G
Toro 6x50
Double Robusto
Tubos 6x50

Oliva White Label


Oliva white label smoke.png

Twee jaar geleden Oliva voerde een ontmoeting met hun personeel te peilen naar de sigaar belang van het creëren van een mild.
Op dit punt in de meeste van de verkoop van het personeel gemeld dat de rokers op hun respectievelijke evenementen waren meer geïnteresseerd in
een volle body sigaar met weinig interesse in een milde Vitola. Met deze informatie heeft de Oliva Connecticut Reserve werd geseponeerd en het werk begon op de Oliva Serie V.

Na het invullen van de behoefte aan een full body sigaar, de Oliva's opnieuw draaide zich om hun personeel aan het belang van een
milde sigaar meter te ronden uit de lijn. Dit keer rond het antwoord van de gebeurtenissen was dat Oliva nodig is om een sigaar die een beroep op de milde sigarenroker te creëren.

Om te voldoen aan de vraag van een milde sigaar, een mix van de Nicaraguaanse fillers werden gematched met een Nicaraguaanse bindmiddel en Ecuadoriaanse gegroeid Connecticut schaduw wrapper.
Deze mix leverde de onlangs vrijgegeven Oliva Connecticut Reserve.

De nieuwe Connecticut lijn is verkrijgbaar in vijf maten met inbegrip van, Robusto 50 x 5 , Toro 50 x 6 , Torpedo 52 x 6.5, en een Churchill 50 x 7,.
Sigaren zijn verpakt in dozen van twintig.

Lonsdale
Petit Corna
Robusto
Toro
Toro Tubo
Torpedo
Churchill
Dubbele Toro