Macanudo

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar sigarenmerk
Importeur: Scandinavian Tobacco Group Nederland

Logo Macanudo.gif

Introductie


De Geschiedenis:

Oorspronkelijk was Macanudo de naam van de Fabriek op Jamaica waar de fabriek van het Cubaanse merk Punch een dependance een sigarenfabriek had.
In 1971 introduceerde General Cigar een nieuwe longfiller, onder de zelfstandige merknaam Macanudo.
Onder de creatieve invloed van Ramon Cifuentes -de legendarische Cubaanse Cigar Master van Partagas- ontwikkelde Macanudo zich tot het grootste longfillermerk ter Wereld.

De sigaar

Macanudo wordt n u volledig gemaakt op de Dominicaanse Republiek.Iedere Macanudo Cafe is opgedekt met een Connecticut Shade dekblad, met daaronder een smaak volle melange van Dominicaanse tabakken en een omblad dat gegroeid wordt in de vruchtbare St.Andre Tuxtla Valley van Mexico.
En om U keer op keer gerust gerust te stellen dat iedere sigaar dezelfde vertrouwde, zachte smaak heeft, gebruikt Cigar Master Daniel Nunez enkel uitvoerig gerijpte tabakken.

de sigaar 1968

Macanudo 1968 heeft een nieuwe, ongekende en stevige smaak waarin de volle tabakken volledig tot hun recht komen. Gerijpt in tercios (met palmbast omwikkelde balen) en in houten vaten,die van binnen verkoold zijn om het aroma nog meer te verrijken, verenigt de mix dominicaanse en Nicaraguaanse tabak tot een heel eigen binnengoed, exclusief geteeld voor General Cigar op het eiland Ometepe, Nicargua. Deze tabakkeen voor het binnengoed zijn speciaal ontwikkeld ter aanvulling op het Connecticut Habano-omblad en het ongeevenaarde Honduran San Augustin dekblad.

Samenstelling

Binnengoed: Dominicaanse Republiek
Omblad: Mexico
Dekblad:USA Connecticut shade grown

Importeur

STG.


Modellen