La Aurora

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar sigarenmerk
Importeur: Scandinavian Tobacco Group Nederland

Logo La Aurora.gif

Introductie


Een schop, een gieter en een oude kruiwagen. Stille getuigen van wat jaren later een plechtig moment zou blijken.
Op een morgen in 1903 ontmoeten twee mannen elkaar in een vallei van de dominicaanse Republiek. Aan de horizon kleurt de hemel rood
Zwijgend beginnen zij tabak in de vochtige aarde te planten. Zij hadden er geen idee van dat zij op dat moment geschiedenis aan het schrijven waren.
Van deze planten zou de eerste hadngemaakte sigaar van de Dominicaanse Republiek worden vervaardigd. Haar naam : La Aurora.

Het donkere dekblad van Aurora is afkomstig van de vruchtbare akkers in Kameroen.
Dit geeft de sigaar een lichtzoete smaak, die de zwaardere tonen van het binnengoed verzacht en haar in een toegankelijk product verandert.
Aurora is een sigaar voor zowel onervaren rokers als kenners. De bijzondere smaaktonen zullen de kenners verrassen, maar de toegankelijkheid en het zachte karakter maken het ook een aangename sigaar van de minder ervaren roker.

Samenstelling

Binnengoed: Dominicaanse Republiek
Omblad: Dominicaanse Republiek
Dekblad:Cameroen

Aurora 1495

Aurora 1495 Series, een viering van de oprichting van Santiago!
Enkele jaren na de ontdekking van de Nieuwe Wereld trok een groep Spanjaarden onder leiding van admiraal Columbus het omgetemde lanschap van LA Hispaniola in. Het was 1945 toen deze mannen, onder de indruk van het natuurschoon, de vruchtbare grond en ruime sortatie aan vegetatie een dorpje stichten aan de rivier Yaque del Norte. Later werd deze stad omgedoopt tot Santiago de Los Cabbaleros, als eerbetoon aan de eerste kolonisten
Inde meer dan 500 jaar hierop volgend was de stad het toneel van heroische veldslagen, inspirerende manifestaties en bloeiende industrie.
Santiago del Cabbaleros was de eerste kolonie op het continent Amerika dadt de naam Santiago toegemeten kreeg. Deze stad is de inspiratie voor een van haar mooiste dochters - Sigarenfabriek La Aurora S.A. - om ter nagedachtenis de Aurora 1495 series te ontwikkelen.
Voor deze bijzondere gelegenheid heeft Aurora een melange samengesteld bestaande uit zes verschillende tabakken, opgedekt met een sun grown Ecuador dekblad. Het bosje van Periviaanse, Nicaragua en Dominicaanse Piloto en Corojo omblad bij elkaar gehouden.

Samenstelling

Binnengoed: DR / Nicaragua /
Omblad: Corojo
Dekblad:Ecuador

Fotoverslag bezoek La Aurora

Klik hier om de foto's te bekijken van het bezoek aan de fabriek van La Aurora.

Img 9960.jpg

Deze foto's zijn genomen door Mike Klaassen tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Alle foto's zijn genomen met toestemming van La Aurora. Alle foto's zijn copyright (c) Mike Klaassen 2011.


Tijdens het bezoek is uitgelegd hoe de sigaren worden gemaakt, verpakt en verzonden. Het maken gebeurd door de medewerkers van 's ochtends tot 's avonds in een ruimte met zeer hoge luchtvochtigheid. Afhankelijk van het model en de moeilijkheidsgraad van de productie, heeft de medewerker een 'target' van 100 tot 200 sigaren. Nadat de sigaren zijn gemaakt worden ze voorzien van een bandje en de juiste verpakking. Dat kan zijn een kist, bundel of koker. Het verpakken en opslag gebeuren in gekoelde ruimtes.

In de fabriek wordt goed gezorgd voor de werknemers. Zo wordt in de ochtend de krant voor gelezen en worden met regelmaat korte pauzes gehouden om krampen en spierpijn te voorkomen.


Modellen