Griffins

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar sigarenmerk
Importeur: Pronk Import bv.

Logo Griffins.gif

Introductie


Griffins

Toen Christopher Columbus het eiland in 1492 ontdekte, schreef hij met grote eerbied: «Dit eiland» (die hij later «La Hispaniola» genoemd), «is een wonder van de natuur. De bergen en de heuvels, valleien en rivieren, de weiden en velden, die alle beschikken over een unieke schoonheid en charme. De gronden zijn buitengewoon vruchtbaar. Iedereen die het ziet, een keer, wil het nooit meer »verlaten. Later, Spanje gaf dit land de naam Santo Domingo, vandaag is het zogenaamde «Republica Dominicana».

De tabaksplanten voor de sigaren Griffin's worden geoogst in de Cibao-vallei, het meest vruchtbare gebied op het eiland. Voor meer dan 500 jaar de traditie van tabaksteelt heeft plaatsgevonden op en dankzij de uitstekende klimatologische omstandigheden, garant voor een onberispelijke kwaliteit.

De naam «De Griffin's» is een garantie voor fijne premium sigaren uit de Dominicaanse Republiek. De superieure kwaliteit wordt gewaarborgd door een zorgvuldige controle en selectie processen die alles uit de zaden van tabak aan het afgewerkte sigaren. De sigaren van de Cibao-vallei sportieve grijp de karakteristieke logo, met hun vulmiddel dat bestaat uit drie verschillende Santo Domingo tabakssoorten uit verschillende oogstjaren, met de hand gerold door torcedores. Cigar composities uit Griffin's uit te oefenen De een fascinerende attractie - net als de heraldische mythische beest op hun band. Een garantiezegel op de dozen staat garant voor kwaliteit en authenticiteit.

Geschiedenis

De griffioen is een oude oosterse mythisch wezen dat de eerste in de Egyptische en Mesopotamische mythologie verschenen ongeveer 5000 jaar geleden. Deze heraldische beest, die vaak wordt afgebeeld in de kunst, is ingevoerd om de westerse cultuur door middel van oosterse tapijten. Sinds de middeleeuwen, heeft de griffioen is algemeen aangenomen als een koninklijke en heraldische beest. In de heraldiek, is een leeuw met het hoofd en de klauwen van een adelaar aangeduid als een griffioen. De griffioen is de heraldische beest van de «Griffin's Club» in Genève, die werd opgericht door Bernard Grobet. Een belangrijk deel van de club-sfeer werd gevormd door de sigaar, die de club wapen dragen op hun sigaar band.
Vanaf 1984, sigaren liefhebber en clubeigenaar Bernard Grobet had deze sigaren die uitsluitend voor zijn club.

Het product van «Tabacos Dominicanos» in de Dominicaanse Republiek werd zo goed ontvangen door zijn gasten in Genève, dat Grobet al snel begon hij zijn sigaren te verkopen aan gespecialiseerde winkels in Zwitserland, en vanaf 1989 zelfs naar de VS. Grobet opgedragen aan de export naar de VS dochteronderneming van Oettinger IMEX AG in Stamford. In 1992, dit partnerschap heeft geleid tot de verkoop van het merk voor Oettinger IMEX AG, die sinds geproduceerd, gedistribueerd en continu doorontwikkeld De Griffin's, het toevoegen van nieuwe modellen, lijnen en accessoires.


Modellen


Serie Classic


Logo Griffins Serie Classic.gif

De Griffin's «Classic» Line biedt liefhebbers van de meest uiteenlopende maten en formaten. Deze verscheidenheid maakt het mogelijk voor The Griffin's drie keuzemogelijkheden Santo Domingo tabak worden gemengd en gecombineerd om de meest uiteenlopende sterktes en aromatische verbindingen te produceren. De «klassieke» serie biedt milde sigaren met een fijn, prachtig uitgebalanceerde smaak en karakter.

Serie Maduro


Logo Griffins Serie Maduro.gif

U herkent een Griffin's «Maduro» sigaar door zijn donkerder dekblad. De naam «Maduro» betekent «oudere», «rijp" in het Spaans. Deze nieuwe sigaren worden gemaakt met een speciale breedbladige dekblad die is geplant in Connecticut, USA, en vervolgens linksaf te groeien in de zon. De breedbladige ras is een grotere en sterkere structureel blad die goed in staat is om aan de strenge fermentatieproces betrokken bij het eindproduct dekblad weerstaan. Een tweede gisting, die duurt ongeveer 3 maanden, geeft het dekblad heeft een typisch donkere kleur en een licht zoete smaak en een sterk aroma. In vergelijking met andere Griffin's sigaren, Griffin's Maduro hebben een wat robuuster, maar toch harmonieuze karakter dat zichtbaar is onderstreept door de donkere dekblad.

Serie Fuerte


Fuerte.jpg

De sigaren in The Griffin's «Fuerte» lijn, de nieuwste aanvulling op het assortiment, zijn gemaakt van een speciale tabak uitsluitend uit verschillende tabakken Ligero mix samengesteld. Ligero laat profiteren van de extra zon krijgen ze op de top van de tabaksplant. Het is deze extra zon, samen met de zorgvuldige genezen, gisting en rijping van deze bladeren, die ze leent van hun pittige, volle smaak. Zoals de naam «Fuerte» suggereert, de sigaren in deze lijn zijn opmerkelijk voor hun rijke, krachtige smaak. Vergeleken met de «klassieke» en «Maduro» serie, dit zijn de sterkste en meest smaakvolle sigaren in het bereik van de Griffin's en dus ideaal voor iedereen die graag eens een sterkere rook. Alle sigaren in deze reeks - al op korte Corona, Robusto en Toro - zijn verkrijgbaar in een aantrekkelijke houten kisten van 10 per stuk.