El Credito

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar sigarenmerk
Importeur: Scandinavian Tobacco Group Nederland

Logo El Credito.gif

Introductie


Geschiedenis

El Credito vestigt al sinds 1907 haar naam in de sigarenbranche. Vrij vertaald betekend El Crdeito "alle krediet aan de roker ".
In andere woorden, je verwent jezelf als je dit merk rookt! Bij El Credito is het sigaren maken meer dan alleen zaken .... het is een reflectie van de passie waarmee de sigaren gemaakt en gerookt worden.
In 1972 lanceerde Cigar Master Ernesto Perez-Carrilo la Gloria Cubana in de Verenigde Staten. Toen wenste hij dat sigarenliefhebbers over de hele wereld konden genieteen van zijn meesterwerk. Niettemin bleek de merknaam La Gloria Cubana buiten de Verenigde Staten niet te gebruiken door ingewikkelde merkaangelegenheden.
Om deze hindernis te overwinnen creerede Ernesto een assortiment gebasseerd op de zelfde melange als zijn La Gloria Cubana.

De sigaar

El Credito is een sigaar met een sterke smaak met complexe en rijke aroma's. Gemelangeerd door Ernesto - een echte kenner met een deskundig smaakgevoel- is El Credito een uitstekend alternatief voor een Havanna's. Het is zeker geen sigaar voor de beginnende sigarenroker. De Maduro variant heeft een zachte zoettoon welke toegewezen kan worden aan het Connecticut broadleaf dekblad.

Serie R

De modellen van de R serie zijn een eerbetoon van Ernesto Perz-Carillo Jr aan zijn vader, Ernesto Sr. die in 1968, gevlucht uit Cuba, in little Havanna, Miami het familie sigarenbedrijf oprichte. In 1999 besloot Ernesto-Carillo Jr. dat hij iets speciaals wilde doen voor de vele liefhebbers van El Credito en geïnspireerd door zijn persoonlijke voorkeur voor rijke en krachtige sigaren introduceerde hij enkele modellen van de Serie R.
Inmiddels bestaat de hele range uit verschillende modellen, van No:3 to en met No:7, waarvan in Nederland een kleine selectie op de markt wordt gebracht. Van oorsprong wordt El Credito als La Gloria Cubana op de Amerikaanse markt gebracht, maar door merkenrecht verschijnt de Dominicaanse variant van dit merk als El Credito op de wereldmarkt

Samenstelling

Binnengoed: Dominicaans / Nicaragua
Omblad:Nicaragua
Dekblad:Ecuador, Sumatra seed.


Modellen