Avo

Uit SigarenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar sigarenmerk
Importeur: Pronk Import bv.

Logo Avo.gif

Introductie


Avo Uvezian is een kosmopolitische, die begon zijn carrière als muzikant en ging op een componist, sigaren liefhebber en zelfs een schepper van fijne sigaren worden. AVO, die zijn naam geleend aan AVO Sigaren, heeft al deze talenten gekoesterd in zijn zoektocht naar perfectie. In zowel de muziek en de oprichting van sigaren, passie is de drijvende kracht die sporen te vinden hem een perfecte harmonie.


Modellen


Limited Editions


Avo the-Dominant-13th kist.jpg

Avo heeft voor zijn nieuwe limited edition, “The Dominant 13th”, een sigaar gemaakt die net zo complex is
als het dominante 13de akkoord waar de sigaar naar is vernoemd.
Volgens Avo is de sigaar een eerbetoon aan de jazz en de kist verwijst ook naar Avo’s ‘delightful days’ compositie.

De verpakking is luxe en lijkt op een oud, in leer gebonden, boek.
In de kist zitten naast de sigaren ook een usb-stick met daarop een filmpje, liedjes van Avo,
een sigarencatalogus en een screensaver.
Er zijn slechts 9000 kisten gemaakt.


Avo Domain


Domaine.jpg

De tabak voor de AVO Domaine sigaren is afkomstig van de "Domaine AVO", een finca, dat behoort tot Avo Uvezian. Het perfecte klimaat en de bijzondere eigenschappen van de bodem van deze finca in de Dominicaanse Republiek een uitzonderlijke staat van tabak tot bloei komen. Het dekblad werden speciaal ontwikkeld voor deze reeks. Ze zijn afkomstig van Ecuador, waar de speciale klimaat leent ze hun eigen kleur en de typische kenmerken van een dekblad. Deze dekblad, beschreven als gegroeid "zon", worden gefermenteerd een tweede keer in Santo Domingo. Het is deze dekblad dat de tabak te geven zijn unieke samenstelling, uitgesproken en toch goed afgerond aroma noot. De wisselwerking tussen de robuuste van plamuur en bindmiddel tabak mengen met de speciale kennis van de dekblad maakt de uitzonderlijke plezier van deze sigaren. De onderscheidende smaak is vooral ingesteld op de voorgrond door de geselecteerde Domaine AVO formaten.

Avo Signature


Signature.jpg

Zoals onmiskenbaar als de handtekening van de kunstenaar sigaar AVO Uvezian is de jazz-musicus Signature Series. In maart 2001 heeft de muzikant, componist en sigaar aficionado Avo Uvezian vierde zijn 75e verjaardag. Ter gelegenheid van dit evenement, de limited edition AVO 75th Anniversary sigaar is gemaakt. Om 75 voldoen aan de dikwijls geuite verzoek van gepassioneerde liefhebbers voor een serie met een AVOth Anniversary mix, Avo Uvezian schiep de AVO Signature Series. De mix gebruikt voor deze serie is gebaseerd op de fundamentele mix van de verjaardag, maar werd aangepast aan de nieuwe formaten. Het speciale "Sun-grown" wrapper uit Ecuador werd gegist meerdere malen in de Dominicaanse Republiek. De vulstof bestaat uit een selectie van de tabak Cibao vallei. Dankzij het hoge aandeel van tabak Ligero, de drie formaten strikt worden gearomatiseerd. Zoals met alle AVOs, is de kracht harmonisch evenwicht met het aroma.

Avo 787


787 pack perfecto 1831.jpg

De AVO 787-serie is een uitgave voor liefhebbers van sigaren.

Avo Classic


Avo stimm cig class 7266.jpg

De sigaren in de AVO Classic serie zijn inderdaad de klassiekers onder de "Sigaren in perfecte harmonie». Het was met deze samenstelling dat Avo Uvezian in 1988 zijn zeer succesvol debuut gevierd als een sigaar componist in de «Nieuwe Wereld». Verkrijgbaar in vier formaten keuze, de sigaren in de AVO Classic serie zijn opmerkelijk voor de bijzonder harmonieuze intonatie van hun mix en ontwikkelen van een aroma dat is tegelijkertijd zacht en subtiel kruidig. De AVO Classic No 9 en AVO Classic Robusto zijn zowel verkrijgbaar in een tube, garanderen een optimale bescherming voor deze meest muzikale Classic sigaar.

Avo Maduro


Maduro1.jpg

AVO Maduro zijn uitsluitend verkrijgbaar in de VS en in de AVO Cigar Lounges. Twee verschillende reeksen zijn vertegenwoordigd onder de naam Classic Sigaren, dat wil zeggen op de Classic en Classic AVO AVO Maduro. Beide reeksen hebben betrekking op alle gangbare formaten en zijn daarom geschikt voor elke gelegenheid

Avo XO Trio


Xo trio.jpg

In de muziek, de Prelude introduceert het thema, terwijl de Intermezzo verder ontwikkelt en leidt op tot de climax, de Maestoso.

Avo XO Quartetto


Xo quartetto.jpg

De levendige Presto en de snelle Allegro overdag zijn de tempi, de serene en de Serenata Notturno, met zijn verscheidene bewegingen, de composities voor 's nachts plezier.